Hvordan finne de rette bildelene?

Bildeler på nett

Når man foretar sesongvedlikehold på bilen eller nettopp har fått påpekt en del feil etter en EU-kontroll, så må man vurdere om man må ha bilen på verksted for å fikse problemet, eller om det er noe man kan gjøre selv.

I mange tilfeller så er det problemer som enkelt kan rettes opp og hvor man ikke trenger å være mekaniker for å fikse det, og det gjelder spesielt i forbindelse med sesongvedlikehold. Flere deler på bilen er plassert slik at det skal være mulig for deg å bytte enkle slitasjedeler selv, selv om noen velger å benytte verksteder til denne typen sesongvedlikehold også. Selv om man velger å gjøre noe enkelt vedlikehold på bilen selv, så må man fortsatt følge pålagte service-intervaller som produsenten anbefaler slik at garantien ivaretas.

En ting er å utføre enkelt vedlikehold på bilen, men en annen ting er å få tak i de rette bildelene til din bil. Tidligere måtte man benytte originaldeler for å ivareta garanti på bilen, men dette er endret for å gi forbrukerne konkurransefordeler. Det betyr at man i dag kan benytte bildeler fra andre leverandører så lenge de kan påvise at kvaliteten kan forventes å være god nok for din bil. Du kan dermed velge om du vil benytte deg av din lokale bildele-forhandler for å få tak i deler til bilen din, om du ønsker å kjøpe på nett, eller om du kjøper hos din merkeforhandler.

Bildeler på nett eller i butikk?

Mange lurer på om det er like trygt å kjøpe bildeler på nett som det er i butikk? De fleste forhandlere av bildeler på nett er seriøse forhandlere som vil ha fornøyde kunder, og de tilbyr derfor deler som fungerer helt perfekt på din bil. En ting som er lurt å sjekke når du bestiller deler på nett, er at de har en bra rutine for å returnere deler. Hvis du får feil bildeler tilsendt, så er det praktisk om det er mulig å få returnert dem uten at man må betale for hele forsendelsen selv. Det finnes noen forhandlere av bildeler som for eksempel vil insistere på at det er du som har valgt feil del selv om du har benyttet deres søkemulighet basert på registreringsnummer. En bra måte å finne ut hvem som tilbyr en seriøs og bra tjeneste for bildeler på nett, er å sjekke anbefalinger på forskjellige nettsider, eller sjekke med venner og kjente hvis de har erfaringer med en bra leverandør.

Bildeler

Gode søkemuligheter

Når du skal kjøpe bildeler i dag, så er dette ganske enkelt da man ikke behøver å vite alle detaljene om bil og modell for å få den delen man ønsker. De fleste butikker og tilbydere av bildeler på nett har implementert en funksjonalitet slik at du kan søke på bilnummer. Med denne funksjonaliteten er du nesten garantert å få de bildelene du trenger.

Kvalitet på bildeler

Det finnes leverandører som lager dårlige deler, men de fleste som er seriøse produsenter av bildeler leverer deler av god kvalitet. Nye regler pålegger bilprodusenter å frigi tekniske tegninger slik at produsenter av bildeler kan designe delene til å passe til de forskjellige bilmerkene og modellene.