Rabattordninger med kredittkort

Cashbrack på kredittkort

I tillegg til fordeler som rentefri betalingsutsettelse og reiseforsikring er det i dag også mange kredittkort som tilbyr ulike handlekontoer eller rabattordninger. Spesielt med den store økningen i netthandel er det nå også flere og flere måter man kan spare ekstra penger ved å opprette handlekontoer, eller få ulike rabatter.

Hva slags rabatter kan du få?

Tilnærmet alle kredittkort tilbyr i dag en eller annen form for rabattordning. Hvor du får disse rabattene vil selvfølgelig variere, men de aller fleste har et godt utvalg av nettbutikker der du kan spare noen prosenter hvis du bruker ditt kredittkort, i tillegg til rabatter på blant annet hoteller, restauranter eller strøm. En annen vanlig rabattordninger er ved bensinstasjoner, der mange tilbyr deg noen prosenter rabatt på drivstoff dersom du betaler med deres kredittkort. Rabattene kan være i form av direkte rabatt slik at prisen du betaler blir lavere, eller gjennom en ordning med Cashback, der du får penger tilbake for alt du handler i løpet av en gitt periode.

Hvor får du rabatt?

Hvilke rabatter du kan få og hvor du kan benytte deg av disse vil selvsagt variere mellom de ulike kredittkortene. Kredittkortet Re:member gir for eksempel rabatter ved 250 nettbutikker, eksempelvis Nike, iTunes, Expedia og Hotels.com for å nevne noen. I tillegg kan du med dette kortet få opptil 10% rabatt ved flere kjente restauranter i de største byene. Har du kredittkort hos Bank Norwegian kan du både få rabatter ved bruk, men også opptjene Cashpoints på alt du handler med kortet. Her har du mulighet til å bruke disse poengene til å kjøpe flybilletter, i tillegg får du rabatter ved kjøp av flybilletter. Hva slags rabatter du kan få vil med andre ord variere ut fra hvilket kredittkort du har og bruker, så det kan være en god idé å se hva de ulike kortene tilbyr, slik at du personlig får mest ut av kortet ditt.

Hvordan finne de beste rabattene

I det store utvalg av kredittkort og det enda større havet av rabatter som tilbys her og der, kan det være vanskelig å forstå hva du kan få fra den enkelte. Som beskrevet er det stor variasjon mellom hva de ulike kortene tilbyr av rabattordninger, og kan det være en idé å se litt på de ulike tilbudene før du bestemmer deg. Bruker du MONEYBANKER’s sammenligningstjeneste får du raskt oversikt over hva de enkelte kortene tilbyr av rabatter, og slipper du å pløye deg gjennom alt selv. Hvis du reiser mye kan det for eksempel lønne seg med et kredittkort som tilbyr gode rabatter på flyvninger, leie av bil og hotellopphold. Er du derimot mer opptatt av hverdagsforbruk, kan rabattordninger i nettbutikker hjelpe deg å spare penger. Mange kredittkort tilbyr rabatter eller cashback også i matbutikker, så mange små beløp tilbake kan over tid gi penger spart!

Penger spart ved riktig bruk

Det er viktig å huske at når man handler med kredittkort, så betaler man med lånte penger, og disse skal betales tilbake. Man skal derfor ha en fornuftig bruk og være klar over at det medfølger forholdsvis høye renter dersom man ikke betaler kredittregningen. Har du derimot god oversikt og kontroll over økonomien kan man både spare penger, samt opptjene andre gode fordeler når man bruker sitt kredittkort i det daglige.

Kilder:
http://www.kredittkorttesten.no/fordeler/test-rabatter-tilbud/